Amsterdam, Bars

Tales & Spirits

18 januari 2015

Cocktailbars gedijen nu eenmaal goed in vuige straatjes. Zo ook Tales & Spirits. Behuisd in een historisch pand in het 1012-district in Amsterdam opende T&S twee jaar geleden haar deuren tussen de vrouwen van plezier en souvenirshops. Eigenlijk een mix van een cocktailbar, restaurant, huiskamer en cocktailmuseum. Binnen twee jaar wist de bar zich op #44 in World’s 50 Best Bars-lijst te nestelen…

Storytelling

Het bedreven barteam-, de keuken- en bediening kleuren de venue onder de vleugels van eigenaren en topbartenders Lydia Soedadi en Boudewijn Mesritz. Eye for detail van A tot Z, van de houten, gebrande menukaarten tot de presentatie van de cocktails en gerechten.

Storytelling ligt aan de basis van de cocktails op het menu, de drankjes vertellen allemaal een verhaal. Van laagdrempelig en fris tot donker en complex, van de kaart of zo uit de mouw geschud. De bar en keuken staan bekend om hun huisgemaakte shrubs (siropen op basis van azijn), siropen en infusions. Een mooie selectie spirits staat te shinen op de backbar.

What if?

De kaart bestaat uit de laagdrempelige house specials, wat complexere, toffe en creatieve T&S signatures, een Old Fashioned selectie en virgin cocktails. Originele en gebalanceerde cocktails, voor ieder wat wils – van de frisse huiscocktail What if? (aanrader) van € 8,50 tot The Way it Was, een Old Fashioned met Bacardi “Ron de Maestro” MMXII vintage rum en antieke Abbot’s bitters voor een schamele € 180,-.

T&S team  © 2014 Jacob van Rozelaar

Tales & Spirits team © 2014 Jacob van Rozelaar

 Facts & figures

Prijs cocktails: € 8,50 tot € 180,-.

Eigenaren: Lydia Soedadi en Boudewijn Mesritz

Team: Airto Cramer (Head bartender), Rob van Looy, Danil Nevsky, Christian Archetti, Gerard Zwanikken, Nick Roetman, Nuno Farias

Opmerkelijk:

  1. Bij elke cocktail krijg je een flesje spa blauw van het huis.
  2. Bestel de kipdingen. In normaal Engels ‘crunchy chicken bites’.
  3. De teller voor de huiscocktail What If? staat inmiddels op 6000+.
  4. Is er nog meer? Wie zal het zeggen..

Adres: Lijnbaansteeg 5-7, Amsterdam

Openingstijden:

dinsdag t/m donderdag: 17.30 – 01.00

vrijdag, zaterdag:17.30 – 03.00

zondag – maandag: dicht

website

facebook

Fotografie openingsfoto: Jacob van Rozelaar

 

 

 

 

Lees dit ook