Bars

Preview! 5 nieuwe cocktailbars

17 maart 2015

Er staan vijf nieuwe bars te trappelen om hun deuren te openen dit voorjaar. Later zal gesproken worden over de gouden cocktaillente van 2015, mark my words. En het mooie is, deze bars zijn te vinden door het hele land. Van Rotterdam naar Amsterdam, via Utrecht naar Groningen…

 Noah – Rotterdam

Noah Bar Restaurant Rotterdam logo

Onderaan het karakteristieke Westermeijer gebouw (de eerste wolkenkrabber van Europa) in de oude haven van Rotterdam opent in april Noah haar deuren.

Op en plek die de stad al eerder van cocktails voorzag gaat Noah aan de slag met haute cuisine streetfood en mooie cocktails. Eigenaren Erikson Almeida de Lima en Hani Asfdaai zijn beide bekende bartenderkoppen uit het Rotterdamse. Samen met hun team gaan ze bovenal voor gezelligheid en een breed assortiment cocktails. Eriksson: “Geen ego’s hier, wij gaan van een Sex on the Beach naar een Old Fashioned en terug naar een lekker speciaalbiertje.”

Like Noah op facebook

Open: begin april.

 

Porem – Amsterdam

Porem Amsterdam logo

Aan de Geldersekade, met alle gekkigheid en vleselijke transacties van de wallen om de hoek komt Porem. Porem? Ja, Porem. Amsterdamser wordt het niet.

Porem is het kindje van Remco Babay, geboren Amsterdammer en al jarenlang actief in de hoofdstedelijke cocktail scene. Met Porem wil hij de gezellige Amsterdamse kroegsfeer mixen met goede cocktails. Remco: “Het moet hier weer om de gast draaien, om wat er voor de bar gebeurt. De namen van je gasten kennen, weten wat ze doen en drinken, net als in de kroeg” Naast een cocktailkaart met zestien cocktails, voor ieder wat wils en altijd met de spirit in de hoofdrol, weten we inmiddels dat we van Remco een goed glas kunnen verwachten. Bonus! De bar serveert de ook barsnacks afkomstig van Aziatisch toprestaurant Geisha. Toevallig ook het pand waar Porem zich in bevindt.

 

Like Porem op facebook

Open: eind april

 

Behind Bars – Utrecht

Behind Bars Utrecht logo

Behind Bars wordt de eerste ‘dedicated cocktailbar’ in Utrecht. Een echte bar-bar dus. Ondernemers en bartenders Marcel van der Ben en Daniël Lansbergen draaien al jaren mee in de landelijke scene, en nu kunnen ze eindelijk laten zien wat ze kunnen in hun eigen bar. Spannend. Op een plek waar ooit het – volgens ingewijden, dank Ming Chao – legendarische horecacafé Le Carafon zat openen de vrienden dit voorjaar hun bar. De verwachtingen zijn, terecht, hoog gespannen. De mannen gaan aan de slag met een cocktailkaart toegespitst op klassieke cocktails en tiki-drinks. 35 soorten rum en een grote collectie Japanse whisky. Schotten komen er hier om onduidelijke redenen niet in.

Marcel en Daniel gebruiken Crowdfunding om hun verbouwing en inrichting te bespoedigen, je kunt ze hier bijstaan op crowd about now!

 

Like Behind Bars op facebook

Open: eind april

 

Café Panache – Amsterdam

cafe panache amsterdam

 

Eind maart opent de nieuwste aanwinst van de succesvolle horecagroep achter Hugo’s, Americano, Carter en Franklin. Uiteraard volgens het inmiddels befaamde kitchen & cocktailbar principe, maar dit maal met een aparte cocktailbar. Waar afgelopen december de pop up bar Mercato Campari zat, komt de aparte cocktailbar. Van Mercato Campari was ik direct fan vanwege de sfeervolle ambiance, het voelde als een bar die er al tientallen jaren zat. Met bijzondere cocktails (waar we met de beschikbare expertise binnen de groep inmiddels veel van mogen verwachten) en goede wijnen. De bar in het immense naastgelegen restaurant zal zich focussen op shared cocktails en pitchers. Het interieur van de zaak zit vol originele elementen. Ondernemer Daan Bonsen omschrijft het als ‘een bonte bedoeling’. Exact dat, we zijn benieuwd.

 

Like Cafe Panache op facebook

Open: eind maart

 

Wolter Wolthers – Groningen

Wolter Wolthers Groningen logo

In een oude ambtswoning in Groningen opent dit voorjaar Wolter Wolthers. De naam Wolter Wothers (1630 – 1714) komt van een oude burgemeester van Groningen.

Een discobar in een rijksmonument, waar zoveel mogelijke originele details worden teruggebracht in het interieur. Ondernemer en bartender Sven Toering, alweer een bekende uit het cocktailwereldje van o.a. Feijoa en Swych: “Het moet de sfeer hebben alsof je op een feestje komt bij de burgemeester thuis. Zonder dat de burgemeester zelf thuis is.” Samen met Matthijs Kanis (Flinders Cafe) wil Sven met Wolter Wolthers een plek neerzetten waar zeven avonden en nachten in de week gedronken en gedanst kan worden. Focus van de bar ligt op goede en eenvoudige cocktails in jars en highballs, daarnaast goede wijnen, één pils op tap en speciaal bieren op fles. Alles geserveerd in mooi glaswerk en volgens het perfect serve-principe. Sven: “We stappen hiermee af van het €1 bier en ‘zoveel mogelijk voor weinig’-concept zoals je veel in Groningen ziet”

 

Like Wolter Wolthers op facebook

Open: eind april/begin mei.

 

 

 

 

 

Lees dit ook