Amsterdam, Bars

Porem

15 juli 2015

Porem is een speakeasy bar aan de Geldersekade, in het toeristische slash Chinese hart van Amsterdam. De bar opende begin mei stilletjes haar deuren.

Social skills

Eigenaar en topbartender Remco Babay (Feijoa, Door 74, Herrie etc.) beschrijft Porem als een goede cocktailbar met de sfeer van een Amsterdamse kroeg. Verwacht –en krijg- hier goede cocktails van het dito barteam. Porem wordt naast Remco aangestuurd door bar manager Ben Warren, nog zo’n bekende naam binnen het Amsterdamse cocktailgebeuren.

Remco: “Gezelligheid moet voorop staan, net als een goede dosis humor. Geen stijf en moeilijk gedoe. Het team beschikt over het juiste gevoel voor gastvrijheid en ‘social skills’. Die dingen die je niet aan kunt leren.”

Remco's Blue Steel -Porem Amsterdam - © Jim Ellam

Remco’s Blue Steel -Porem Amsterdam – © Jim Ellam

De bar is donker en stijlvol ingericht, zwart- en kopertinten domineren het interieur – met leren en houten elementen. De bar telt zo’n 50 zitplaatsen op twee niveaus. De cocktailbar bevat twee professionele werkstations, en een lekkere backbar vol met mooie flessen die je vrolijk toelachen: van Indonesische rum tot Japanse whisky.

Ben's Blue Steel - Porem Amsterdam - © Jim Ellam

Ben’s Blue Steel – Porem Amsterdam – © Jim Ellam

Van Cruijff tot Hazes

De cocktailkaart is verdeeld in de secties Johan Cruijff (vlug en lichtvoetig), Ivo Niehe (cocktails die zelf weten dat ze lekker zijn en niet bang zijn dit te zeggen) en Andre Hazes (diep en vol betekenis, met meerdere lagen). Vernoemd naar legendarische Amsterdammers dus. Remco: “We laten met deze kaart zien wat we kunnen, maar laten zeker nog niet het achterste van onze tong zien.”

Ben & Femme Fatale cocktail - Porem Amsterdam - © Jim Ellam

Ben & Femme Fatale cocktail – Porem Amsterdam – © Jim Ellam

Cocktails

Een knaller is de Whistle Blower met bourbon, mezcal, zoete rode vermout en Campari. Mijn soort cocktail. Ook proef ik de Femme Fatale, een bloemige en gebalanceerde variant op de Clover Club-cocktail. Een schuimige roze cocktail met Tanqueray Ten, Hibiscus Cordial, Burlesque bitters, eiwit en citroensap. De Java Mule brengt de toko naar je glas: Indonesische rum, Sayah spekkoeklikeur, limoensap en ginger ale.

Whistle Blower cocktail- Porem Amsterdam - © Jim Ellam

Whistle Blower cocktail- Porem Amsterdam – © Jim Ellam

Facts & Figures

Eigenaar: Remco Babay

Barteam: Ben Warren (bar manager), Kasif Kivrak, Bryan van Geldrop

Prijs cocktails: € 10,50 – € 13,-

Opmerkelijk:

  1. Groot applaus voor de Aziatische bar bites, van yakatori tot sashimi. Afkomstig uit de keuken van restaurant Geisha.
  2. Doe eens gek. Bestel ze allemaal. Je bent een avondje uit.
  3. Na Door 74 en Mystique weer een cocktailbar met het bioscoopeffect. Nog voor je je eerste drankje op hebt heb je werkelijk geen idee meer hoe laat het is, of buiten de zon schijnt en of het dinsdag of zaterdag is.

Porem

Geldersekade 17 (de rechterdeur naast nr. 17, gewoon aanbellen)

Amsterdam

Openingstijden:

maandag – donderdag: 18.00 – 01.00

vrijdag – zaterdag: 18.00 – 03.00

zondag: gesloten

 

Facebook.com/poremamsterdam

Poremamsterdam.nl

Fotografie: © Jim Ellam voor Entree magazine

Behind the scenes- Porem Amsterdam - © Jim Ellam

Behind the scenes- Porem Amsterdam – © Jim Ellam

 

 

 

 

Lees dit ook