Cocktails

Perfect Serve Barshow

28 april 2015

 

Op maandag 25 mei en dinsdag 26 mei zijn de Westerliefde en Westerunie op het Amsterdamse Westergasfabriek-terrein voor het tweede jaar het podium van alles wat bartending is…

Perfect Serve Barshow is het Nederlandse evenement voor de bar-, spirits- en cocktailindustrie. Een barshow dus. Het host meer dan 30 drankmerken, seminars van ‘key figures’ uit de cocktailindustrie uit heel de wereld, meerdere cocktailwedstrijden en trekt meer dan 1000 bezoekers uit de industrie.

Een must voor iedereen die de bar en perfect geserveerde dranken hoog in het vaandel heeft staan. De cocktails en mooie spirits zullen rijkelijk vloeien. Net als water en frisdranken, die dankzij de partners (Fever-Tree en EARTH) overal op de vloer gratis te verkrijgen. Water is essentieel om een cocktailbeurs te overleven, weet ik inmiddels na jarenlange ervaring.

Veelbelovende line up

De seminars zijn het kloppende inspiratiehart van het evenement. De line up beloofd veel goeds, en met vorig jaar in het achterhoofd hoeven we ons echt geen zorgen te maken. Hier een drietal reeds bevestigde presentaties die je wat mij betreft niet mag missen:

Trailer Happiness bar London UK

Trailer Happiness bar London UK

James Huertas – the Trailer Happiness guide to tiki

James Huertas en Terance Robson van de wereldberoemde Londense Tiki-bar Trailer Happiness presenteren hun visie op tiki cocktails en het belang hiervan in de huidige cocktailcultuur. Ze vertellen hoe ze hun bar runnen en gooien er nog een masterclass rum bij als bonus.

 

 Ian McPherson - Panda & Sons

Ian McPherson – Panda & Sons

Ian McPherson – What do Scots really think about whiskycocktails?

De Schotse startender Ian McPherson doet in zijn seminar uit de doeken wat Schotten nu echt vinden van whiskycocktails. Een presentatie bomvol mythes en waarheden, doordrenkt met inzichten in de Schotse (whisky)cultuur- en barscene. En whiskycocktails plus tips en tricks vanachter de bar bij Pand & Sons in Edingburgh.

 

Antonio Lai - Quinary Hong Kong

Antonio Lai – Quinary Hong Kong

Antonio Lai – presents multi sensory cocktails

Antonio Lai, eigenaar van cocktailbar Quinary in Hong Kong zal zijn passie delen voor ‘multisensory cocktails’. Verwacht avontuurlijke cocktails met een hoog fungehalte, die jeugdherinneringen aanwakkeren en alle zintuigen op scherm zetten. De hardlopers en meest bijzondere cocktails van Quinary gaan uiteraard in proefglaasjes de zaal door.

 

En er komt meer…

Verder zijn er onder andere seminars van whiskykenner Sietse Offringa en de markante Steve Okhuysen van Old Fashioned in Gent. Volgens de geruchtenstroom kunnen er enkele hele grote namen uit de wereldwijde cocktailindustrie zomaar aanhaken. Check de facebook pagina voor regelmatige updates over de seminars en de programmering.

 

Perfect Barshow 2014 -Steve Okhuysen

Perfect Barshow 2014 -Steve Okhuysen

 

De barshow routine

’s Avonds zal na een dag proeven, luisteren en netwerken Amsterdam bruisen van de cocktails. Het cocktailgeweld zal de stad overnemen met feestjes, borrels, proeverijen et cetera. De volgende dag staan de bloody mary’s alweer voor je klaar op de Perfect Serve, om je dag weer vitaal te beginnen. De barshow routine, ik heb er zin in!

Perfect Serve Barshow 2014 - Jared Brown Sipsmith cocktail

Perfect Serve Barshow 2014 – Jared Brown Sipsmith cocktail

Facts & Figures

Perfect Serve Barshow Amsterdam 2015

Datum: 25-26 mei 2015

Tijd: 12.00 – 19.00 uur

Locatie: WesterLiefde & WesterUnie, Westergasfabriek, Klönneplein 4-6, Amsterdam

Tickets: voorverkoop online: 20 EUR – deur: 25 EUR

Website

Facebook

Seminars: Gratis (vol = vol)

Openingsfoto: George Bagos seminar op Perfect Serve Barshow 2014 © Ming Chao

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees dit ook