Amsterdam, Bars

Calle Ocho

23 maart 2016

Miami aan de Cuyp

Calle Ocho is een tequilabar, cocktailbar, restaurant en nachtcafé in één. De bar is vernoemd naar de hoofdstraat van Little Havana in Miami waar verschillende swingende eet- en drinkculturen samenkomen…

De goedlachse ondernemers en bartenders Thomas Forster en Oscar Steginga wilden al jaren samen een bar openen toen het oude nachtcafé Deniz in beeld kwam. Een dubieuze plek gelegen aan het einde van de Albert Cuypstraat in de Pijp, waar menig horecaondernemer reeds voor bedankte. De jongens (bekenden uit de scene, denk Snappers, Vesper Bar, Barley’s in Arnhem en veel meer) zagen wel potentie. Het grote verbouwen kon beginnen, en eind 2015 opende Calle Ocho haar deuren. Inmiddels staan de puntjes op de i en is het helemaal af.

Calle Ocho Amsterdam - Miami Vice bedoelingen op de muur - Foto © Jim Ellam

Calle Ocho Amsterdam – Miami Vice bedoelingen op de muur – Foto © Jim Ellam

Lachend ondernemen

Thomas en Oscar  leggen uit: “Wat ons kenmerkt is echt het lachend ondernemen. Het hoeft niet zo moeilijk en bloedserieus allemaal. We bieden hier de gastvrijheid zoals we die graag zelf willen ervaren. Relaxed, ongedwongen, eten en drinken wanneer je er zin in hebt – niet denkend in gangen of dingen moeten. En je hoeft hier echt nooit meer naar huis, we zijn van 6 uur ‘s avonds tot diep in de nacht open.”

Calle Ocho Amsterdam - Thomas & Oscar - Foto © Jim Ellam

Calle Ocho Amsterdam – Thomas & Oscar – Foto © Jim Ellam

Vakansiee vakansieeee

Het warme interieur van de bar heeft een hoog vakantie-gehalte en steekt goed doordacht in elkaar. De cocktailbar is uitgerust met een fraaie, originele backbar vol lonkende flessen sterke drank waaronder veel tequila, mezcal en rum. Achter de bar zitten werkstations van Collins barsystems en een ellelange speedrail. Dat moet lekker werken zijn.

De drankenkaart bevat veel mezcal en whisky en nog veel meer tequila en rum. De cocktailkaart van Calle Ocho is opgedeeld in de 8 culturele(cocktail) invloeden die de zaak, de ondernemers en Miami vormen: Los Angeles, Mexico, Tex-Mex, New Orleans, Caribbean, Cuba, Colombia en Martinique.

Calle Ocho Amsterdam - Thomas & Lucky Nr. 8 - Foto © Jim Ellam

Calle Ocho Amsterdam – Thomas & Lucky Nr. 8 – Foto © Jim Ellam

Lucky Nr. 8 en het Medellin kartel

De frozen margarita uit de vrolijke slushmachine is niet te versmaden, een zogeheten ‘must order’ in mijn beste Engels. De Lucky Nr. 8 (uit de NOLA-sectie) is een toffe Mint Julep-achtige cocktail met Bulleit Rye, Maraschino, limoensap en munt in een biljartbal. La Madrina (Colombia) is een gevaarlijk soepele doordrinker, net als zijn grootvader de Daiquiri. Diplomático Blanco, ananas-salie siroop en limoensap: lekker. Deze cocktail is overigens vernoemd naar een van de dodelijkste vrouwen ooit, die de Miami-tak van Pablo Escobar’s Medellín-kartel runde. Als we toch in Colombia zijn proeven we ook The Escobar: een van de succesnummers van deze bar. Esco (voor intimi) komt erg ‘instagrammable’ op een spiegel met een lijntje wit. Best een lekker drankje ook, als je van koffiecocktails houdt. Dat doe ik dus niet per se, mocht je dat niet al geraden hebben.

Calle Ocho Amsterdam - Escobar Cocktail - Foto © Jim Ellam

Calle Ocho Amsterdam – Escobar Cocktail – Foto © Jim Ellam

 

In de lampen hangen

De cocktails zijn hier geen hogere wiskunde, maar goed bedacht en uitgevoerd -met een gulle glimlach. En het is eten is echt goed, authentiek Zuid-Amerikaanse street food met een Miami-twist. Of iets dergelijks. Hier kom je om een gezellige, leuke avond te hebben met prima cocktails en goede happen. Als je er echt goesting in hebt kun je als bonus tot laat in de lampen hangen met een quesadilla in je waffel en een vaasje in je hand.

Calle Ocho

Open: Zo – Do 18.00 – 03.00

Vrijdag en zaterdag: 18.00 – 04.00

Eigenaren: Oscar Steginga en Thomas Forster

Team: Thomas Forster, Boaz de Korte, Joost Doevendans, Chris Staal, Sara Wever

Prijs cocktails: € 8,5 – € 12,50

Fles Ocho tequila (500 ml): € 64,-

Opmerkelijk:

  1. Bestel hier  de Tres Amigos. Een shotje Ocho-tequila met tiger shrimps met zeezout en leche de tigre (het citroensapmengsel waar ceviche in gaart) als smakelijk alternatief voor het shotje Cuervo met een dood citroenschijfje en zout.
  2. Calle Ocho toont zich op de hoogte van de laatste cocktailtrends met zijn geslaagde neo-tiki experiment Elemakule: Bobby’s gin, Angostura 1919 rum en Rooster & Wolf brandy, ananas, limoen en Bittermen’s Elemakule bitters.
  3. Thomas is tijdens de verbouwing op de nipper aan de dood ontsnapt . Oscar was totaal in paniek. Het was intens. Ze vertellen je er graag meer over onder het genot van een glaasje Ocho.
  4. Iedere keer dat ik deze bar bezoek moet ik van één van mijn meerdere persoonlijkheden ceviche bestellen. Noem het een dwangneurose, maar proef en gij zult geloven.

 

Calle Ocho

Albert Cuypstraat 226

Amsterdam

calle-ocho.nl

facebook.com/calleochoamsterdam

 

Foto’s: Jim Ellam

Calle Ocho Amsterdam - Thomas in aktie - Foto © Jim Ellam

Calle Ocho Amsterdam – Thomas in aktie – Foto © Jim Ellam

 

 

 

Lees dit ook