Cocktails

Belsazar cocktails

7 april 2017

Belsazar is een goede partner in complexere cocktails en easy longdrinks. Wat inspiratie, omdat er meer mogelijk is dan een Negroni of Americano. Met tasting notes van Belsazar White, Dry, Rosé, Red en de gelimiteerde Rosé Vintage.

Belsazar white (18%)

Tasting notes:

Een neus met een zoete, zachte zweem die de eerste hinten van vanille en abrikozenjam meegeeft. Het palet geeft meer smaak dan zoetheid, wat een goed ding is. Steenfruit, sinaasappel en een kruidige ondertoon. Met een duidelijke ruggengraat van de zoete Gewürztraminer.

White Manhattan

50 ml Belsazar White

50 ml Bourbon

1 dash Orange bitters

Schenk alle ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs. Roer tot het geheel goed koud is. Schenk uit en strain in een voorgekoeld coupeglas en parfumeer het glas met een sinaasappelschil.

 

Belsazar Dry (19%)

Belsazar Dry is verrassend zoet op de neus met erg veel bloemigheid en fruit, de verklaring hiervoor is denk ik in de basiswijn te vinden (Gutedel, Chardonnay dus) in combinatie met een bloemige kruidenmix. Kamille vraagt in deze mix een podiumplaats op. Wat leuk is, is dat je op het palet niet veel van alle bloemigheid proeft. Ik zou hem omschrijven als strak en groen met wijnige, jonge fruittonen en bitters van gentiaan, kinine, sinaasappelschillen en alsemkruid. De finish is lekker droog.

Dry & Tonic

50 ml Belsazar Dry

100 ml Indian Tonic Water

Schenk Belsazar Dry in een highball glas. Vul met ijsbklokjes en top met het tonic water. Geef een gentle stir en garneer met een citroenschil

 

Belsazar Rosé (17,5%)

De enige echte rosé vermout op de markt is ongekend fris, onstuimig en fruitig met net een leuke bitter en wat gedempte zuren als tegenhanger voor de zoetheid. Op de neus komen rood fruit, fris citrusfruit en eigenlijk alles wat de Spätburgunder ook is – plus een zoetje – voorbij. Het palet trakteert op een ware fruitmand vol sinaasappels en grapefruit. Bloemige tonen en een licht bittere kruidigheid leiden de zoete finish met frambozen en rood fruit in.

Germano Mexicano

50 ml Belzasar Rosé

25 ml Del Magey VIDA

20 ml vers limoensap

20 ml agave nectar

Shake alle ingrediënten hard in een shaker gevuld met ijs. Schenk uit en strain in een tumbler gevuld met ijs. Plaats een schijf grapefruit in het glas.

 

 

Belsazar Red (18%)

Vol en vet, veruit de stoerste telg van de familie. Gemaakt van rode wijnen uit Kaiserstühl (vooral Pinot Noir) en witte wijnen van Moscatel. We ruiken heel veel op de neus, die erg vineus is met veel vanille en warme kruiden als nootmuskaat, kruidnagel en kaneel. Ook het palet is warm en winters, met zoete tonen van chocolade, kersen en marmelade en een fijne bitter van alsemkruid in een warme, lange finish.

Belsazar Espresso Martini

60 ml Belsazar Red

40 ml espresso

10 ml agavesiroop

Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs. Schenk uit en strain in een gekoeld coupeglas en garneer met 3 koffiebonen. Serveer eventueel met wat pure chocolade.

Monkey Cobbler

50 ml Belsazar Red

20 ml Gosling’s Black Seal Rum

20 ml vers limoensap

15 ml zwarte bessen-siroop

Shake alle ingrediënten in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schenk uit en strain in een tumblerglas gevuld met crushed ijs. Garneer met blauwe bessen, frambozen en een aardbei.

 

Belzasar Vintage Rosé (17,5%)

Het pareltje van de tasting is de Belsazar Vintage Rosé, een vermout gemaakt van roséwijnen van oogsten van vorige jaren. Normaal worden deze door wijnmakers gebruikt om de nieuwe oogst wat te temmen als deze te onstuimig is. Deze wijnen smaken meer belegen, iets minder jong en onstuimig. Dit levert een hele mooie vermout op met een gebalanceerd spel van rijpe smaken van kersen en rood fruit, frisse tonen op de achtergrond en kruidigheid. De vermout neemt bitterzoet en licht droog afscheid.

Vintage Martinez

60 ml Belsazar Vintage Rosé

30 ml London Dry Gin

5 ml Luxardo Maraschino (bar spoon)

1 dash Angostura bitters

Schenk alle ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs. Roer tot het geheel goed koud is en strain in een gekoelde champagnecoupe. Parfumeer met een sinaasappelschil.

Voor meer info, recepten, tips & tricks check belsazar.com

 

 

 

Lees dit ook