Cocktails

Salmuera’s cocktails

25 juni 2015

Salmuera is als restaurant al meer dan de moeite waard, maar de cocktailkaart met hoofdzakelijk pisco- en mezcalcocktails van de Londense Julian Bayuni is ‘next level’ te noemen..

Salmuera is een gloednieuw (officiële opening: 2 juli) Zuid Amerikaans restaurant in Amsterdam zoals we het nog niet kenden in Nederland. De authentieke Peruviaanse en Argentijnse keuken gecombineerd met een vleugje Mexico. Zoiets. Verwacht o.a. een selectie aan ceviche (rauwe vis met citrussappen en kruiden) in kommetjes, die doorgaren aan tafel.

Vakantie aan de Rozengracht

Geweldige stukken vlees gaan op de grill, zoals de Argentijnse trots Bife Ancho. Probeer hier ook 100% het slow roasted speenvarken, de Lechon. Vega/Flexitariër zijn doe je maar een andere week.

De eigenaren Vincent en Tomas Uzcudun (met Argentijns bloed) en hun internationale team zorgen verder voor een laid back, zomers sfeertje. Als de zon meewerkt op het terras ben je last minute op vakantie aan de Rozengracht, laten we maar zeggen..

Cocktails

Cocktails, cocktails, cocktails! De Londense Julian Bayuni bestiert de bar van Salmuera, die in het bijzonder mezcal toegankelijk wil maken voor een breder publiek.

Julian: “Door de cocktails onderdeel te maken van de totale beleving drinken de gasten hier vrij natuurlijk cocktails met spirits als mezcal en pisco. We gaan dus van frisse longdrinks naar fruitige, bloemige mezcalcocktails als de Serenata naar complexere, zware cocktails als de Oaxacan Negroni”. De kaart bestaat naast sangria en spritzers uit de categorieën Refrescante, Suave, Forte en Postres; fris, zacht, sterk en after dinner.

De echte hardcore mezcalcocktail op de kaart is de spectaculaire Smoked Sazerac: rokerig in het kwadraat, en een stukje kermis op de bar of aan tafel. Zware kost, wees gewaarschuwd.

Enkele van Julian’s recepten wil ik jullie niet onthouden, net als de fraaie foto’s. Voor de rest raad ik iedereen aan Salmuera zelf te checken.

Serenata

SalMuera - Serenata - © Jacob van Rozelaar

SalMuera – Serenata – © Jacob van Rozelaar

Ingrediënten:

30 ml Nuestra Soledad Mezcal Joven

10 ml Chartreuse Jaune

15 ml St. Germain Elderflower Liqueur

20 ml vers limoensap

5 ml agavesiroop

10 ml vers eiwit

 

Werkwijze: Triple shake (dry-wet-dry – zonder ijs – met ijs – zonder ijs)

Schenk uit in een voorgekoelde coupe.

Garneer met een lavendeltakje.

 

Salmuera Summer Cup

SalMuera- Summer Cup- © Jacob van Rozelaar

SalMuera- Summer Cup- © Jacob van Rozelaar

Ingrediënten:

50 ml Pisco Summer Infusion (huisgemaakt met abrikoos, grapefruit, laurier, gember en kamille)

15 ml vers limoensap

5 ml agavesiroop

75 ml Fever-Tree ginger ale

3 scheutjes Chuncho bitters

 

Werkwijze:

Shake de Pisco, het limoensap en de agavesiroop met ijs.

Schenk uit en strain in een longdrinkglas met ijs. Top met ginger ale en de bitters.

Garneer met munt, komkommer, Kaapse kruisbes, grapefruit.

 

Oaxacan Negroni

SalMuera - Oaxacan Negroni - © Jacob van Rozelaar

SalMuera – Oaxacan Negroni – © Jacob van Rozelaar

Ingrediënten:

35ml Del Maguey Vida

15 ml Bulleit bourbon whiskey

20ml Punt e Mes vermouth

20ml Campari

 

Werkwijze: Stirr de ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs.

Schenk en zeef in een Old Fashioned-glas gevuld met ijs.

Garneer met een grapefruitschil.

 

Openeningsfoto: Salmuera’s infusions – © Jacob van Rozelaar

Fotografie: Jacob van Rozelaar

SalMuera - Mezcales - © Jacob van Rozelaar

SalMuera – Mezcales – © Jacob van Rozelaar

salmuera.nl

facebook

 

 

 

Lees dit ook