Cocktails

Hugo’s cocktails

21 januari 2015

Drie cocktails die je – als het even kan – nog moet checken voordat Hugo’s bar & kitchen aan zijn nieuwe cocktailkaart begint…

The Threesome

90 ml El Dorado 3 rum

30 ml vers limoensap

15 ml suikersiroop

¾ schep crushed ice

lepel passievrucht in glaasje 1

lepel granaatappel + cranberry bitters in glaasje 2

10 ml Mozart black in glaasje 3

Werkwijze: Schenk de rum, limoensap en suikersiroop in een blender met crushed ijs en blend. Vul de drie glaasjes afzonderlijk met hun passievrucht, granaatappel en chocoladelikeur. Schenk de blended daiquiri uit over de drie glaasjes. Plaats een kort rietje in de glaasjes.

 

The Dutchies

 

Hugo's Bar - Cocktails (c) 2014 31pictures.nl

Hugo’s Bar – Cocktails (c) 2014 31pictures.nl

Ingrediënten:

40 ml Bols Genever

50 ml vers wortelsap

20 ml kardemomsiroop

20 ml vers limoensap

Werkwijze: Shake de ingrediënten met ijs en schenk uit in de klompjes. Top met crushed ijs. Serveer met gekarameliseerde babywortels, munt en twee korte rietjes.

 

From Venus

 

Hugo's Bar - Cocktails (c) 2014 31pictures.nl

Hugo’s Bar – Cocktails (c) 2014 31pictures.nl

Ingrediënten:

30 ml Ketel One citroen wodka

40 ml Belzasar Dry White vermout

20 ml vers grapefruitsap

5 ml suikersiroop

Werkwijze: Schep een coupeglas vol met crushed ijs en steek hier de venuskelk in. Shake alle ingrediënten met ijs, zeef en schenk uit in de venuskelk. Bestrooi met verse nootmuskaat (eventueel met vuur voor het ‘wow’-effect). Plaats een lang rietje in de kelk.

Foto’s © 31pictures.nl-  credits cocktails: Hugo’s bar & kitchen / Florian Stallinga.

 

 

 

 

Lees dit ook