Cocktails

Creatief met Pisco!

22 februari 2017

Dat je met pisco mooie cocktails kan maken, maken de volgende recepten denk ik wel duidelijk. We starten met de good ol’ Pisco Sour en gaan daarna echt alle kanten op. Dit onder de bezielende leiding van bargrootheid Julian Bayuni van Vesper Bar.

PISCO SOUR
classic

1615 Pisco Sour – © Ming Chao

Ingrediënten:
60 ml Pisco 1615 Puro Quebranta
30 limoensap
20 suikersiroop
1 vers eiwit
Amargo Chuncho bitters spray

Schenk de ingrediënten in een cocktailshaker. Double shake: Dry shake eerst en vul vervolgens de cocktailshaker met ijs en shake nog een keer. En hard. Schenk uit en fine strain in een voorgekoeld coupeglas. Spray de bitters over de cocktail.

CHILCANO
classic

1615 Chilcano – © Ming Chao

Ingrediënten:
60 ml Pisco 1615 Acholado
10 limoensap
120 ml SPM ginger ale
3 drops Amargo Chuncho bitters

Vul een highball of longdrinkglas met ijs. Schenk hier de pisco en het limoensap bij, top met ginger ale en voeg de bitters toe. Roer kort en garneer met een limoenpartje.

PISCO PUNCH
classic with a twist

1615 Pisco Punch © Ming Chao

Ingrediënten:
60 ml Pisco 1615 Mosto Verde Italia
20 ml ananas-gommesiroop
22.5 ml vers citroensap
30 ml mineraalwater

Schenk alle ingrediënten in een mixingglas gevuld met ijs. Stir, schenk uit en strain in een voorgekoeld sherryglas. Garneer met ananasblokjes en een grapefruitzest.

AVOCADO ACHOLADO
signature van Julian Bayuni

1615 Avocado Acholado © Ming Chao

Ingrediënten:
60 ml Pisco 1615 Avocado Acholado
30 ml tigers milk (afkomstig van ceviche)
20 ml agave nectar
1 vers eiwit
Pimenton de la Vera

Schenk alle ingrediënten in een cocktailshaker. Dry shake. Vil de shaker vervolgens met ijs en shake hard. Schenk uit en fine strain in een voorgekoeld coupeglas. Garneer door Pimenton de la Vera over de cocktail te strooien.

Avocado Acholado: Blend 1 hele rijpe avocado met 250 ml Pisco 1615 Acholado tot het een gladde puree is. Eazy does it.

Pimenton de la Vera: Een traditioneel gerookt paprikapoeder uit Catalonië. Wist je dat echt niet?

NIKKEI GIMLET
signature van Julian Bayuni

1615 Nikkei Gimlet – © Ming Chao

Ingrediënten:
50 ml Pisco 1615 Mosto Verde Torontel
30 ml Yuzushu (yuzulikeur)
10 ml shiso cordial

Schenk de ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs. Stir, schenk uit en strain in voorgekoeld sherryglas. Garneer met een shisoblad.

16151724
signature van Julian Bayuni

16151724 – © Ming Chao

Ingrediënten:
60 ml coffee infused Pisco 1615 Acholado
10 ml suikersiroop (2:1)
100 ml 1724 tonic
2 dashes orange bitters

Vul een rocksglas met ijs. Schenk de ingrediënten in het glas, top met tonic, voeg de bitters toe en roer kort. Garneer met een gedroogd sinaasappelschijfje en verse munt.

P&T

1615 P&T – © Ming Chao

Ingrediënten:
50 ml Pisco 1615 Puro Quebranta
125 ml SPM original
nectarine
frambozen

Vul een longdrinkglas met ijs. Schenk de pisco in het glas en top met de tonic. Garneer met schijfjes nectarine en frambozen.

Meer leren over pisco? Dat doe je hier.

pisco 1615

Importeur Gusta Brands

Distributie via Right Spirits

Lees dit ook