Cocktails

Tia Maria + Coffee Cocktails

18 maart 2017

Van ‘easy does it’ tot ‘schuim je geitenmelk op’. De mooiste cocktails die de eerste editie van het Tia Maria + Coffee Project opleverde waren allesbehalve saai. Fotogeniek en smakelijk waren ze wel.

Alle plaatjes zijn wederom geschoten door Ming Chao.

Pirate’s breakfast

Russel Burgess, Sly Augustin & Alex Hedge

Ingrediënten:

20 ml Barcelo Gran Añejo

30 ml Tia Maria

50 ml gepureerde verse mango

Stooker Kenya espresso shot

10 ml honingsiroop

Werkwijze: Schenk alle ingrediënten in een shaker. Vul met ijsblokjes, shake zo’n 10-12 seconden hard en fine strain in een voorgekoeld coupeglas. Garneer met gedroogde mango en een blokje honing.

The Cure & The Cause

Kjersti Scotton, Wilson Pires, Lucas Sedlmaier & Milou Savelkoul

 

Ingrediënten:

10 ml sap van verse mango

10 ml sap van vers kakifruit

40 ml vers tomatenwater

20 ml Corona bier

Schuim: geitenmelk, rode biet, espresso en Tia Maria.

Werkwijze: ‘Trow’ alle ingrediënten met ijs over in 2 tins. Schenk uit in een martiniglas. Verwarm de schuim in een kannetje met de stoompijp van een espressomachine. Plaats de schuim als een bovenlaag op de cocktail. Garneer de cocktail met een plakje gebakken bacon.

Het kan en mag ook een stuk simpeler. Deze fijne longdrink laat zien hoe:

Tia Mint Americano

Ingrediënten:

25 ml Tia Maria

2 shots espresso (medium gebrand, medium body)

6 blaadjes verse munt

30 ml bruiswater

Optioneel suikersiroop (ik vind hem zoet genoeg zonder, het originele recept voegt nog 10 ml suikersiroop toe)

Werkwijze: Plaats de ingrediënten (zonder het bruiswater) in een shaker gevuld met ijs. Shake hard – zo’n 10 seconden. Schenk uit en strain in een longdrinkglas gevuld met ijs. Top met sodawater, geef een ‘gentle stir’ en garneer met munt.

 

Lees dit ook